Bomboane pentru copii? Doar dacă sunt sportive 😉

_MG_8022i

Teoria nu e ca practica. Cel puţin aşa sunt eu când vine vorba de mâncare sănătoasă: un teoretician uns cu toate alifiile, citit şi urmăritor de emisiuni în domeniu. Mai mult, când dau de păpică vegetariană, raw vegană sau pur şi simplu extrem de bio, rup faruria în două. Şi mai şi gătesc uneori mâncărici mai out of the ordinary. Eeei, dar când vine vorba de fi-mea, se schimbă foaia. Pentru că, deh, ea e fata lu' tata care e un carnivor şi jumătate şi pentru care cea mai bună legumă e ceafa de porc :)) Acum, nu zic, şi eu mai calc în străchini câteodată cu un pic de salam, un pahar de Cola sau nişte cartofi prăjiţi, ştiţi voi, din ăia cu un mare NU pe ambalajul roşu cu galben 😀 Iar eu nu sunt nici cea mai bună şi convingătoare bucătăreasă, ca să exorcizez grăsimile nesănătoase din farfuria soţului meu, când are pofte. Nu mai zic când era sa sparg geamul cu nişte biscuiţi făcuţi de mine 🙂 Aşa că, între un iaurţel plin cu seminţe care mai de care mai utile sistemului digestiv şi o bucăţică de napolitană din comerţ, ghiciţi ce ar alege Lidia mea. Asta nu înseamnă că îi cumpăr numai prostioare. Mâncărica e de cele mai multe ori 100% gătită în casă, iaurtul e simplu (fără fructe şi zahăr adăugate de producători), fructe proaspete şi uscate etc.

Dar zău că oricât ne-am strădui, nu ne vine prea natural să fim acel exemplu de familie super sănătoasă despre care se vorbea azi la întâlnirea mamelor bloggeriţe cu Boomerang şi serialul difuzat de ei, "Orăşelul Leneş", singurul brand global de divertisment dedicat sănătăţii copiilor.

La The Hub Bucharest ne-a întâmpinat o frumoasă şi elaborată desfăşurare de forţe: o mare piscină cu bile, mini baschet, mini bowling, fuss ball, mâncărică bună, ceai (cu aromă de trufe..mmmm), limonadă cu ghimbir si cei doi protagonişti ai desenului animat "Lazy Town" (Sportacus şi Stephanie), al cărei nouă serie (a treia) se lansează la postul TV pentru copii, Boomerang. Plus animatori, un specialist ce a discutat cu mamele despre nutriţie şi mişcare, în contextul unei vieţi aglomerate şi a unui timp foarte limitat. La faza cu mişcarea, deşi sunt...eram un couch potato, sunt de acord. Cât mai multă mişcare (ideal, alături de copil) face bine. Şi da, trebuie să mă apuc şi de sărit coarda şi şotronul cu ea, când va mai creşte un pic 🙂 La capitolul hrană sănătoasă insă dezbaterea despre tipurile de uleiuri pentru gătit şi Omega-urile conţinute sau, dimpotrivă, care lipsesc, m-a depăşit. Recunosc, sunt interesată dar nu vreau să îmi petrec viaţa numărând câte calorii am ingerat şi dacă mai am voie o îngheţată săptămâna respectivă. Însă în general, discuţiile pe subiect şi, mai ales, exemplele concrete sunt utile şi uşor usor ating din ce în ce mai multe familii. Hotărârea de a mânca mai sănătos poate fi luată brusc (de regulă în urma depistării unei afecţiuni) sau treptat, cu ajutorul unor astfel de campanii. Important e însă şi modul în care se transmite mesajul. Apropo, ştiţi ce e aia o bomboană sportivă? Nuuuuu? Păi ia aruncaţi un ochi la serial 😀

Deci, sănătos dar şi distractiv! 🙂 Ceea ce ne arată şi desenul animat în cauză: ideea că este loc de îmbunătăţiri în vieţile noastre active şi fiecare dintre noi îşi poate găsi, dacă îşi propune, acel trigger şi resursele necesare (de timp, voinţă, buget) pentru asta. Şi orice încurajare e binevenită. Mai ales când ştim că suntem exemple pentru copiii noştri deci eforturile au un rost şi mai mare. Aşa că mulţumesc Boomerang, White PR şi, bineînţeles Mămica Urbană (unde veţi găsi şi comunicatul de presă, cu mai multe detalii), pentru invitaţie!

_MG_8219i

_MG_8099i

Abonează-te la blog prin email

Introdu adresa de email pentru a te abona la acest blog și vei primi notificări prin email când vor fi publicate articole noi.

Lasă un răspuns

Adresa dvs. de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Partajează asta:

Apreciază:

Apreciază Încarc...