Terra Salin, locul unde revenim cu plăcere pentru terapie, joacă și relaxare

Înainte de fiecare ședință de haloterapie, fii-mea mă întreabă când mai venim. De 4 weekend-uri încoace, ne-am obișnuit să ne rezervăm o oră în program pentru vizita la salina artificială. Deși, pentru rezultate optime, se recomandă ședințe mai dese, din cauza orarului nostru de lucru, nu reușim să ajungem în timpul săptămânii la Terra Salin.

Dar ce facem acolo?

Păi, în primul rând, ne relaxăm pe șezlonguri în timp ce inhalăm aerosoli salini uscați. Ei vin în cameră printr-un tub special. Echipamentul medical din sala alăturată este încărcat cu sare de la Târgu Ocna și dispersează microparticule, în mod controlat. Ședința durează 45 de minute, timp în care Lidia face îngerași în sare, caută „comori” (ascunse tot de ea) sub stratul gros de sare, se joacă cu jucăriile sau răsfoiește cărțile din încăpere. Literalmente, i se pare că minutele zboară prea repede și e primul loc „de joacă” unde insistă să revenim.

E un bun prilej pentru o activitate în familie, conectare, poate chiar un joc de Fazan 😀 sau ne împărtășim ce am făcut în cursul săptămânii care se apropie de final.

E important de știut că sunt 2 camere disponibile: una de joacă iar cealaltă pentru relaxare. Ambele sunt adresate familiilor dar în cea mică, lumina e mai difuză și îmbie la reverie (hai că am făcut și-o rimă). Pont: urmăriți și pagina lor de Facebook pentru diverse oferte de sezon (urmează Sf Valentin, Dragobete, Mărțișor 😉 ).

Fun fact! Pe podelele celor două camere sunt 6 tone de sare de mare aduse din Turcia.

Beneficiile haloterapiei

Terra Salin e deschisă în colaborare cu un medic specialist, căruia îi putem cere opinia dacă avem probleme respiratorii sau vrem să înțelegem mai bine ce se întâmplă în organism.

Cele 45 de minute petrecute în halocamera echivalează cu 4 ore petrecute într-o salină de adâncime. Ăsta e un mare plus, zic eu, pentru că salinele subterane nu pot fi accesate așa des, fiind la distanță și nici nu oferă un confort grozav celor care au claustrofobie sau se confruntă cu dureri de cap din cauza schimbării presiunii. Terra Salin are avantajul că e accesibilă, aproape de centrul Bucureștiului.

Ședințele de haloterapie elimină focarul infecțios de la nivelul căilor respiratorii, clorura de sodiu naturală având efect bactericid și virucid asupra virusului gripei, a stafilococului, a streptococului şi a bacilului pneumococic.

Sursa: website-ul salinei

E normal să înceapă să curgă nasul în timpul șederii acolo, motiv pentru care găsim șervețele în fiecare cameră.

Suntem în siguranță acolo, din punct de vedere Covid-19?

Echipamentul salin asigură o concentrație de sare de 10 ori mai mare decât într-o salină naturală. Asta înseamnă un grad ridicat de sterilitate, pentru că sarea are clor în componența sa. După fiecare ședință, cei de la Terra Salin dezinfectează suprafețele iar grupul sanitar și spațiul de la recepție sunt dotate cu lămpi U.V.

Ne dezinfectăm pe mâini la intrare, purtăm măști până intrăm în halocameră și apoi la ieșire.

De asemenea, Terra Salin are cel mai performant sistem de ventilație din țară. Aerul este extras din camere după fiecare ședință, introducându-se apoi aer proaspăt, filtrat din exterior.

Cine sunt fondatorii Terra Salin

Mari și Alex, părinții micuței Alma, și-au dat seama cât de utilă era pentru imunitatea ei expunerea la mediul salin. Găsiseră o salină artificială aproape de București dar făceau mult timp pe drum, în orele de vârf. Ideea Terra Salin a coincis, pentru Mari, cu o perioadă de incertitudine în contextul pandemiei și, în rândurile de mai jos, o citez:

Pe timp de pandemie, viețile noastre s-au schimbat radical. Am început telemunca din martie 2020 și continuam încă în acest format. Gradinițele au fost închise pe timp de stare de urgență, iar echilibrul emoțional al Almei care nu înțelegea de ce nu putem să stăm cu ea deși eram acasă, era un factor greu de digerat. Iar faptul că, la locul de muncă, eu aveam o echipă de 15 oameni de coordonat remote în condițiile în care procesele erau deficitare, echipa nouă, deadline-urile foarte strânse și niste decizii de management lipsite de transparență, au contribuit la conturarea ideii de a păși în zona de antreprenoriat.

Motivarea a venit de data aceasta de la dorința de a ne demonstra nouă înșine că putem construi de la 0 un business, că îl putem fructifica și dezvolta conform concepțiilor proprii și fără a avea niște restricții impuse (cu mai mult sau mai puțin sens).

De la acest moment, a fost o serie de evenimente care s-au legat între ele:

  • întalnirea cu doamna doctor cu care am deschis salina si care ne oferă informații importante pe partea medicală
  • locatia foarte draguță pe care am gasit-o și am putut să ne punem în aplicare ideile
  • oamenii cu care am lucrat de-a lungul timpului pe diferite aspecte (contabilitate, promovare în social media, obținere de autorizări, receptioniști etc) si care ne-au ajutat cu drag.
Mari Fecioru, cofondator Terra Salin
Mari Fecioru, cofondator Terra Salin

Mămica antreprenor

Și iată încă un exemplu de mămică activă care și-a luat inima în dinți și a „plonjat”, în momentul în care lucrurile nu mai funcționau așa cum simțea că ar trebui. La Mari mă impresionează cel mai mult realismul și pragmatismul ei, dar și capacitatea de a jongla cu diverse resurse și conexiuni, rezultând un concept cu mult bun simț și respect pentru clienți.

Îți plac subiectele pe care le abordez și ai vrea să primești noutăți? Abonează-te mai jos și dă mai departe informația, le poate fi utilă și altora.

Abonează-te la blog prin email

Introdu adresa de email pentru a te abona la acest blog și vei primi notificări prin email când vor fi publicate articole noi.

2 Răspunsuri la “Terra Salin, locul unde revenim cu plăcere pentru terapie, joacă și relaxare”

Carmen

Ce frumos. Nu ștam de salină. Trebuie să o duc și eu pe Ana, i-ar plăcea și ei să facă îngerași.

Sigur le va plăcea amândurora. Bebe poate merge de la 8-9 luni, după ce se formează reflexul tusei.

Lasă un răspuns

Adresa Dvs. de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu*

Partajează asta:

Apreciază:

Apreciere Încarc...
%d blogeri au apreciat: