O sumă micuţă pentru o cauză nobilă: povestea Gloria şi unicornul magic poate fi descărcată de aici: www.audioparenting.ro sau cumpărată sub formă de CD, iar banii se vor duce către Asociaţia Unu şi Unu, singura asociaţie de părinţi din România care luptă pentru drepturile prematurilor. Proiectul face parte din campania O poveste de Crăciun pentr-un suflet prematur, iniţiată de Smartbox Family şi Parenting PR, cu sprijinul Itsy Bitsy FM. Povestea a fost compusă de o echipă frumoasă: Laura Frunză (blogger laurafrunza.com), Tily Niculae (blogger tilyniculae.eu), Miruna Mărgarit (blogger ea-şi-ea.ro), Ana Nicolescu (blogger mamicaurbana.ro), Monica Popescu (jurnalist Itsy Bitsy) şi înregistrată în studiourile Itsy Bitsy, în beneficiul Asociaţiei.
La nivel mondial, 1 din 10 copii se naşte prematur.
Povestea vorbeşte despre Gloria, care simte că dragostea pe care i-o ofereau părinţii ei s-a evaporat de când Petru, fratele ei, a venit pe lume. Aşa că fetiţa de 6 ani se hotărăşte să plece de acasă în cautarea altor părinţi. Aventura sa îi va ţine pe ascultători cu sufletul la gură, atât pe cei mici, cât şi pe cei mari.
Alina Ciocodan, psholog Smartbox family, a explicat rolul terapeutic al poveştii „O poveste ne oferă, şi nouă şi copiilor, o oglindă pentru ceea ce trăim. O ocazie pentru a descoperi şi exprima ceea ce simţim, gândim, şi ceea ce simte şi gândeşte celălalt. Copiilor le este mai uşor să abordeze subiecte dificile cu ajutorul poveştilor – iar venirea pe lume a unui frate mai mic este o experienţă dificil de asimilat şi gestionat pentru orice copil. Povestea este un punct de pornire pentru a înţelege ce aşteptări are copilul, cum interpreteaza ceea ce i se întâmplă, cum integrează noua experienţă. Văd povestea ”Gloria şi unicornul magic” ca un moment de conectare între părinte şi copil. Un moment de intimitate emoţională, în care fiecare poate exprima şi teama, şi nevoile, şi speranţele, şi toate sentimentele şi gândurile legate de experienţa trăită împreună. Povestea Gloriei poate fi o ocazie de a repara ceea ce poate, în goana zilelor, am pierdut fără să ne dăm seama – relaţia de siguranţa dintre noi, fără să fie nevoie de o fugă de acasă. Un moment în care şi noi părinţii să exprimăm mai mult din ceea ce simţim, să dăm mai multe confirmări copilului, mai multă siguranţă, şi să ascultăm mai mult. Aceste lucruri nu vin de la sine, de cele mai multe ori, ci este nevoie să le facem intenţionat. Gloria ne aminteşte să facem asta.” (extras din comunicatul de presă dedicat evenimentului de lansare a poveştii)
După ce ascultaţi povestea împreună cu copiii voştri, mi-ar plăcea tare mult să scrieţi mai jos câteva impresii.